Vepřová panenka v bramboráku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 500 ml olej sůl 5 ks vejce 1 kg brambory majoránka 250 g hladká mouka mletý kmín 600 g vepřová panenka mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka v bramboráku recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nastrouháme je silnější nudličky do mísy. Česnek oloupeme a utřeme. Do brambor přidáme 200 gramů mouky, všechna vejce, česnek a podle chuti, majoránku, kmín, pepř a sůl.
Panenku nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.
Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a po té v bramborákové směsi. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna je smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Panenku podáváme s listovým špenátem nebo zeleninovými saláty a zdobíme cherry rajčátky.