Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 stroužek česnek 1 ks jablko 15 g pažitka 15 g tymián 15 g petržel 20 g med 1 ks šalotka 4 g oregáno 2 lžíce olivový olej 100 g červená čočka 150 g bílý jogurt 1 lžíce vinný ocet 400 g vepřová panenka 1 ks zeleninový masox máslo 20 g máslo podle chuti 1 g sůl a pepř
Postup Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou recept
Postup přípravy receptu
-
Krok 1: Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky.
Krok 2: Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky.
Krok 3: Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete s studenou vodou.
Krok 4: V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce si pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porci medu a smichejte Vse dohromady.
Krok 5: V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze Vsech stran celkem 3 minuty.
Krok 6: Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote glazirujte v nem nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte Vse spolecne se dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinovy ocet - Vse nechte dalsi minutu se dusit.
Krok 7: Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky podejte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut.
Krok 8: Vyjmete veprove panenky z trouby a nakrajejte je na sikme platky - kazda panenky by se nasledne mela delit 3 kusy. Bily jogurt a pazitku pridejte k jablecno-medove cocce - Vse dohromady dobre smichejte.
Krok 9: Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne - Vse ozdobte se zbylimi bylinkami.