Vepřová pečeně na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 paličky česnek sůl 200 g cibule kmín tymián 2 ks rajče 1 kg vepřová plec 500 ml světlé 10° pivo příloha olej brambory provensálské bylinky
Postup Vepřová pečeně na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nejdříve očistíme, opláchneme, osušíme a řádně nasolíme. Pak je vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a tymiánem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Hlavičky česneku překrojíme napůl. Takto připravenou zeleninu naskládáme do pekáčku k masu. Vše podlijeme asi 200ml piva a vložíme do trouby.
Vepřové na pivě pečeme při 200 °C asi hodinu, podle potřeby podléváme zbylým pivem. Dozlatova upečenou vepřovou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Během pečení si můžeme připravit brambory. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je překrojíme podélně napůl, řezem položíme na pekáček, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Brambory pečeme doměkka asi 20 minut při 200 °C.
Vepřovou pečeni na pivě podáváme s brambory pečenými v troubě.