Vepřová pečeně s hráškovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule sádlo 2 l voda 1 ks masox hladká mouka 1 plechovka sterilovaný hrášek mletý černý pepř 1 kg vepřová pečeně 1 lžíce kořenící směs Čaraka
Postup Vepřová pečeně s hráškovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso vcelku vložíme na pekáč, zalijeme trochou oleje a podlijeme vodou. Posypeme nakrájenou cibulí a pečeme do změknutí asi hodinu při 200 °C. V průběhu pečení občas přeléváme výpekem. Těsně před dokončením maso nakrájíme na plátky a ještě krátce pečeme
Na omáčku si nejprve v hrnci osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Pak vlijeme sterilovaný hrášek i s nálevem a zalejeme asi tak 2 litry vody. Přidáme masox, osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu. Poté omáčku zahustíme zásmažkou z mouky a sádla
Vepřovou pečeni s hráškovou omáčkou podáváme s knedlíkem.