Vepřová pečeně s hráškovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
sádlo
2 l voda
1 ks masox
hladká mouka
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 kg vepřová pečeně
1 lžíce kořenící směs Čaraka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso vcelku vložíme na pekáč, zalijeme trochou oleje a podlijeme vodou. Posypeme nakrájenou cibulí a pečeme do změknutí asi hodinu při 200 °C. V průběhu pečení občas přeléváme výpekem. Těsně před dokončením maso nakrájíme na plátky a ještě krátce pečeme

  2. Na omáčku si nejprve v hrnci osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Pak vlijeme sterilovaný hrášek i s nálevem a zalejeme asi tak 2 litry vody. Přidáme masox, osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu. Poté omáčku zahustíme zásmažkou z mouky a sádla

  3. Vepřovou pečeni s hráškovou omáčkou podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!