Vepřová plec na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
300 g žampiony
2 dl červené víno
masový vývar
mletý černý pepř
instantní jíška
600 g vepřová plec bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme maso. Orestujeme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek a vše podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme masový vývar. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a dodusíme. Nakonec vše zahustíme instantní jíškou

  3. Vepřovou plec na žampionech podáváme s rýží a zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!