Vepřová plec na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 300 g žampiony 2 dl červené víno masový vývar mletý černý pepř instantní jíška 600 g vepřová plec bez kosti
Postup Vepřová plec na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme maso. Orestujeme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek a vše podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme masový vývar. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a dodusíme. Nakonec vše zahustíme instantní jíškou
Vepřovou plec na žampionech podáváme s rýží a zdobíme čerstvými bylinkami.