Vepřová roláda plněná zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 3 ks paprika 35 dkg šunka 1 ks cibule 6 ks feferonky 1 kelímek smetana ke šlehání 1 kg vepřová plec 6 ks kyselé okurky 8 plátků tvrdý sýr 45%) podle chuti hořčice žampiony mletý černý pepř
Postup Vepřová roláda plněná zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Masovou směs dobře promícháme a položíme na mikroténový papír. Z masa uděláme plát o tloušťce asi 1 cm.
Zeleninu očistíme a pečlivě nakrájíme. Podle chuti můžeme očistit a nakrájet také žampiony.
Maso potřeme hořčicí a pokládáme na něj šunku, sýr a veškerou nakrájenou zeleninu. Potom pomocí folie srolujeme do rolády. Folii samozřejmě odstraníme.
Vzniklou roládu dáme na vymaštěný pekáč a zalijeme smetanou. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.
Vepřovou roládu plněnou zeleninou podáváme s vařeným bramborem.