Losos pečený v pikantní majonéze recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce majonéza
mletý bílý pepř
1 lžíce limetková šťáva
1,5 - 2 lžičky mletý koriandr
4 porce filet z lososa s kůží
1,5 lžíce chilli omáčka SRIRACHA

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa očistíme, osolíme a opepříme. Majonézu, chilli omáčku, mletý koriandr a limetkovou šťávu umícháme dohladka

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C

  3. Filety položíme (kůží dolů) na plech vyložený pečícím papírem a potřeme asi 1 cm silnou vrstvou ochucené majonézy. Lososa v majonéze zapékáme přibližně 15 minut. Doba pečení závisí na velikosti porcí a na požadovaném propečení masa

  4. Upečeného lososa v majonéze ozdobíme bylinkami a limetkou a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!