Losos pečený v pikantní majonéze recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce majonéza mletý bílý pepř 1 lžíce limetková šťáva 1,5 - 2 lžičky mletý koriandr 4 porce filet z lososa s kůží 1,5 lžíce chilli omáčka SRIRACHA
Postup Losos pečený v pikantní majonéze
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa očistíme, osolíme a opepříme. Majonézu, chilli omáčku, mletý koriandr a limetkovou šťávu umícháme dohladka
Troubu předehřejeme na 180 °C
Filety položíme (kůží dolů) na plech vyložený pečícím papírem a potřeme asi 1 cm silnou vrstvou ochucené majonézy. Lososa v majonéze zapékáme přibližně 15 minut. Doba pečení závisí na velikosti porcí a na požadovaném propečení masa
Upečeného lososa v majonéze ozdobíme bylinkami a limetkou a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.