Vepřová roláda s lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 4 ks paprika 4 ks rajčata 1 ks cibule 2 ks párek 500 g vepřové maso podle chuti sůl petrželka mletý pepř podle potřeby tuk na potření hořčice
Postup Vepřová roláda s lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky a rajčata očistíme, nakrájíme na kousky. Petrželku nadrobno nasekáme.
Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.
Plát vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe zeleninovou náplní. Můžeme použít i sterilované lečo. Do středu položíme oloupaný párek, maso svineme do rolády a ovážeme silnou nití, aby nám náplň během pečení nevypadla.
Vepřovou roládu s lečem vložíme do pekáčku na lžíci tuku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou. Krátce před dokončením odklopíme, aby maso zrůžovělo, maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
Vepřovou roládu s lečem podáváme s libovolnou přílohou - hodí se bramborová kaše, šťouchané brambory apod.