Vepřová žebírka Balkán recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks paprika 1 ks cibule 1 dl voda 2 ks rajče 1 lžíce olivový olej 10 dkg balkánský sýr 2 lžíce pikantní kečup 2 špetky mletá sladká paprika 80 dkg vepřová žebírka nebo pečeně s kostí podle chuti sůl provensálské koření mletý černý pepř
Postup Vepřová žebírka Balkán recept
Postup přípravy receptu
-
Nasekaná žebírka osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej, upečeme doměkka a stáhneme z ohně.
Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčata, papriku a orestujeme. Přisypeme zbytek koření (mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek, provensálské koření) a necháme ještě chvíli orestovat. Nakonec přidáme pikantní kečup, zalijeme vodou a podusíme.
Zeleninovou směsí vepřová žebírka přelijeme a před podáváním posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Jako přílohu k vepřovým žebírkům Balkán podáváme brambory, hranolky, rýži nebo chléb.