Vepřová žebírka s hráškem a brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 500 g brambory 100 g celer 200 g mrkev 1 sklenka bílé víno 1 lžíce olivový olej 180 g rajčatová omáčka 70 g bílá cibule 1 kg vepřová žebra 150 g vařený hrášek podle chuti sůl tymián rozmarýn chilli paprička bobkový list mletý pepř podle potřeby zeleninový vývar
Postup Vepřová žebírka s hráškem a brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Máslo rozpustíme v hluboké pánvi. Přidáme trošku olivového oleje a najemno nasekanou cibuli, mrkev a celer. Zvolna restujeme několik minut.
Přidáme bylinky a omytá a osušená vepřová žebra, která restujeme ze všech stran dohněda. Jakmile žebra zhnědnou, osolíme je, opepříme a přidáme nakrájené chilli. Vaříme dalších 10 minut a podlijeme bílým vínem, které necháme vyvařit.
Pak přidáme čisté brambory nakrájené na větší kousky a podlijeme naběračkou vývaru. Přidáme rajčatovou omáčku, promícháme a vaříme dalších 20 minut. Ke konci přidáme vařený hrášek, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. Vyjmeme bobkový list.
Vepřová žebírka s hráškem a bramborem upravíme na talíř a podáváme teplé jako hlavní chod. Rajčatovou omáčku můžeme zakoupit, nebo udělat dle receptu čerstvá rajčatová omáčka z bazalkou.