Vepřová žebírka s hráškem a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
500 g brambory
100 g celer
200 g mrkev
1 sklenka bílé víno
1 lžíce olivový olej
180 g rajčatová omáčka
70 g bílá cibule
1 kg vepřová žebra
150 g vařený hrášek
podle chuti
sůl
tymián
rozmarýn
chilli paprička
bobkový list
mletý pepř
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Máslo rozpustíme v hluboké pánvi. Přidáme trošku olivového oleje a najemno nasekanou cibuli, mrkev a celer. Zvolna restujeme několik minut.

  2. Přidáme bylinky a omytá a osušená vepřová žebra, která restujeme ze všech stran dohněda. Jakmile žebra zhnědnou, osolíme je, opepříme a přidáme nakrájené chilli. Vaříme dalších 10 minut a podlijeme bílým vínem, které necháme vyvařit.

  3. Pak přidáme čisté brambory nakrájené na větší kousky a podlijeme naběračkou vývaru. Přidáme rajčatovou omáčku, promícháme a vaříme dalších 20 minut. Ke konci přidáme vařený hrášek, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. Vyjmeme bobkový list.

  4. Vepřová žebírka s hráškem a bramborem upravíme na talíř a podáváme teplé jako hlavní chod. Rajčatovou omáčku můžeme zakoupit, nebo udělat dle receptu čerstvá rajčatová omáčka z bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!