Vepřová žebírka v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg vepřová žebra
marináda
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
250 g kečup
150 g med
125 ml ananasová šťáva
1 lžíce sušené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná žebírka rozdělíme na porce. Tekutý med promícháme s kvalitním kečupem, olejem a ananasovou šťávou. Přimícháme drcený česnek a bylinky. Bylinky zvolíme podle chuti. Já jsem použila tymián s rozmarýnem.

  2. Žebírka potřeme marinádou ze všech stran a necháme je ve zbytku marinády alespoň 30 minut odležet.

  3. Vepřová žebírka připravíme na grilu.

  4. Vepřová žebírka v marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!