Vepřová žebírka v marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kg vepřová žebra marináda 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 250 g kečup 150 g med 125 ml ananasová šťáva 1 lžíce sušené bylinky
Postup Vepřová žebírka v marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná žebírka rozdělíme na porce. Tekutý med promícháme s kvalitním kečupem, olejem a ananasovou šťávou. Přimícháme drcený česnek a bylinky. Bylinky zvolíme podle chuti. Já jsem použila tymián s rozmarýnem.
Žebírka potřeme marinádou ze všech stran a necháme je ve zbytku marinády alespoň 30 minut odležet.
Vepřová žebírka připravíme na grilu.
Vepřová žebírka v marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborovou přílohou.