Vepřové česnekové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vepřový řízek
trojobal
1-2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
strouhaný sýr
bylinková sůl
koření tzatziki

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky okrájíme od tučných částí a řádně rozklepeme. Osolíme bylinkovou solí a prsty zatlačíme o koření tzatziki společně s rozetřeným česnekem.

  2. Pak už jen vepřové řízky obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka.

  3. Vepřové česnekové řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Ještě horké je přeneseme na papírový ubrousek okapat, následně na talíř a posypeme nastrouhaným sýrem. Česnekové řízky podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!