Vepřové čínské Švej-ču-žou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks feferonka
0 lžic cukr krupice
2 lžíce sójová omáčka
500 g vepřová plec
2 lžíce rybí omáčka
1 ks střední pórek
3 lžíce sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lehce předem zmraženou vepřovou plec nakrájíme na velice tenké plátky o velikosti 3 x 3 cm. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Až se maso, obalené v solamylu, rozmrazí, prudce ho opečeme na sádle. Vyndáme z pánve a na oleji opečeme pórek do zesklovatění, je hotový za 1 - 2 minuty. Zbylé ingredience smícháme, zalijeme jimi pórek a přidáme opečené maso.

  3. Vepřové čínské Švej-ču-žou podáváme s rýží.

  4. Tip: Některé ingredience jsou k sehnání ve vietnamských obchodech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!