Vepřové gruzínské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
4 lžičky máslo
50 g šunka
3 ks jablko
voda
2 ks rajče
1-2 lžíce hladká mouka
4 plátky vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
podle potřeby
červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky vepřové kýty nařízneme, rozevřeme a naklepeme. Podle chuti osolíme.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Část jablek s nudličkami šunky rozdělíme na jednotlivé půlky řízků. Řízky přehneme a paličkou na maso jemně přiklepneme. Troubu předehřejeme na 200°C.

  4. Povrch řízků opaprikujeme, poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme a odstavíme. Na každý řízek dáme několik plátků jablka, čtvrtky oloupaných rajčat a kousek másla. Vše postříkáme vodou, zalijeme trochou vína, zaklopíme a dáme na chvíli do předehřáté trouby.

  5. Vepřové gruzínské řízky podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!