Vepřové kapsy s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky veřová kýta
náplň
150 g slanina
0.5 lžičky majoránka
1 ks větší cibule
1 lžička citronová šťáva
1 ks větší jablko
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
omáčka
1 lžička majoránka
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu (i anglickou) nakrájíme nadrobno. Jablko zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na plátky.

  2. Slaninu s cibulkou orestujeme dozlatova. Přidáme jablko a necháme ho 5 minut opékat. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.

  3. Do řízků ostrým nožem nařízneme kapsu a naplníme ji jablečnou směsí. Kraj spíchneme párátkem a maso osolíme i opepříme.

  4. Na pekáčku rozpálíme olej a kapsy po obou stranách zprudka opečeme.

  5. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 10 - 15 minut na 190 °C. Asi po 8 minutách pečení přilijeme k masu smetanu smíchanou se solí, pepřem i majoránkou.

  6. Vhodnou přílohou k vepřovým kapsám s jablky jsou nové brambory s máslem a sypané pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!