Vepřové kapsy s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky veřová kýta náplň 150 g slanina 0.5 lžičky majoránka 1 ks větší cibule 1 lžička citronová šťáva 1 ks větší jablko podle chuti sůl mletý bílý pepř omáčka 1 lžička majoránka 1 kelímek smetana ke šlehání (215g) podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové kapsy s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu (i anglickou) nakrájíme nadrobno. Jablko zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na plátky.
Slaninu s cibulkou orestujeme dozlatova. Přidáme jablko a necháme ho 5 minut opékat. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
Do řízků ostrým nožem nařízneme kapsu a naplníme ji jablečnou směsí. Kraj spíchneme párátkem a maso osolíme i opepříme.
Na pekáčku rozpálíme olej a kapsy po obou stranách zprudka opečeme.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 10 - 15 minut na 190 °C. Asi po 8 minutách pečení přilijeme k masu smetanu smíchanou se solí, pepřem i majoránkou.
Vhodnou přílohou k vepřovým kapsám s jablky jsou nové brambory s máslem a sypané pórkem.