Vepřové koleno na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl červené víno
2 ks vepřové koleno
podle chuti
sůl
4 kuličky jalovec
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Čistá a osušená menší kolena potřeme máslem, opepříme a posypeme jalovcem.

  2. Vepřová kolena vložíme do pekáčku a prvních 15 minut necháme péct v plně rozehřáté troubě. Kolena podlijeme vínem a teplotu snížíme na 180 °C. Kolena pečeme do změknutí, podle potřeby podléváme vývarem a před koncem osolíme.

  3. Vepřové koleno na červeném víně podáváme s pečivem nebo s jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!