Vepřové koleno na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vepřové koleno
nálev
1 lžíce sůl
1 lžíce ocet
1 l voda
2 ks bobkový list
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření
podle chuti
1 lžíce med
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, ocet, bobkový list, sůl a nové koření provaříme. Hrnec odstavíme a nálev necháme vychladnout. Do připraveného nálevu vložíme rozetřený česnek a očištěné koleno. Vložíme do lednice a necháme přes noc marinovat.

  2. Druhý den vepřové koleno v nálevu dáme vařit. Vaříme téměř do změknutí. Měkké koleno vyjmeme a vložíme do dobře vymaštěného pekáčku. Pečeme asi 10 minut za častého podlévaní a otáčením. Nakonec celé koleno potřeme medem rozmíchaným s citronovou šťávou a grilovacím kořením. Vepřové koleno na medu pečeme ještě dalších pár minut, aby získalo křupavou kůžičku. A máme hotovo.

  3. Vepřové koleno na medu podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!