Vepřové koleno na medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vepřové koleno nálev 1 lžíce sůl 1 lžíce ocet 1 l voda 2 ks bobkový list 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření podle chuti 1 lžíce med 1 lžíce grilovací koření 1 lžíce citronová šťáva
Postup Vepřové koleno na medu recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu, ocet, bobkový list, sůl a nové koření provaříme. Hrnec odstavíme a nálev necháme vychladnout. Do připraveného nálevu vložíme rozetřený česnek a očištěné koleno. Vložíme do lednice a necháme přes noc marinovat.
Druhý den vepřové koleno v nálevu dáme vařit. Vaříme téměř do změknutí. Měkké koleno vyjmeme a vložíme do dobře vymaštěného pekáčku. Pečeme asi 10 minut za častého podlévaní a otáčením. Nakonec celé koleno potřeme medem rozmíchaným s citronovou šťávou a grilovacím kořením. Vepřové koleno na medu pečeme ještě dalších pár minut, aby získalo křupavou kůžičku. A máme hotovo.
Vepřové koleno na medu podáváme s oblíbenou přílohou.