Vepřové koleno podle Sváti recept
Apetit ReceptyPostup Vepřové koleno podle Sváti recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Koleno hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.
Následně koleno potřeme připravenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy nahrubo nakrájené cibule, kterou zalijeme pivem.
Na podestýlku pak položíme vepřovou roládu a dáme péct na asi 90 minut do rozpálené trouby. Pak už jenom vydržet, dokud není maso hotové se zlatavě opečenou kůrčičkou.
K vepřovému kolenu podle Sváti přikusujeme například báječné bramborové placičky, ale dobrý je také čerstvý a voňavý měkký chléb. Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat i brambory a zelí. Vše zapíjíme dobrým pivem.