Vepřové koleno podle Sváti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vepřové koleno
podle chuti
česnek
sůl
cibule
pivo
francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Koleno hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.

  2. Následně koleno potřeme připravenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy nahrubo nakrájené cibule, kterou zalijeme pivem.

  3. Na podestýlku pak položíme vepřovou roládu a dáme péct na asi 90 minut do rozpálené trouby. Pak už jenom vydržet, dokud není maso hotové se zlatavě opečenou kůrčičkou.

  4. K vepřovému kolenu podle Sváti přikusujeme například báječné bramborové placičky, ale dobrý je také čerstvý a voňavý měkký chléb. Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat i brambory a zelí. Vše zapíjíme dobrým pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!