Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
50 g máslo
petrželka
2 ks cibule
1 kelímek smetana
400 g žampiony
2 lžíce polohrubá mouka
50 g strouhaný sýr
500 g vepřová plec
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a posolíme. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme asi 50 g másla a pečeme v troubě 45 minut při 200 °C

  2. Mezitím si připravíme omáčku.V hrnci osmahneme na oleji cibulku. Omyté žampiony nakrájíme na drobno, osolíme je a opepříme.Přidáme je do hrnce k cibulce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi po 10 minutách přidáme do hrnce 1 kelímek smetany, zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a za stálého míchání necháme malinko zhoustnout, ne moc, stále musí omáčka téct

  3. Takto připravenou omáčku nalijeme na upečené vepřové kostičky v pekáči a necháme ještě 15 minut dopéci v troubě. Hotový pokrm zasypeme strouhaným sýrem

  4. Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem s přílohou - vhodné jsou vařené brambory posypané nakrájenou petrželkou, ale klidně i brambory americké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!