Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 50 g máslo petrželka 2 ks cibule 1 kelímek smetana 400 g žampiony 2 lžíce polohrubá mouka 50 g strouhaný sýr 500 g vepřová plec mletý černý pepř
Postup Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a posolíme. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme asi 50 g másla a pečeme v troubě 45 minut při 200 °C
Mezitím si připravíme omáčku.V hrnci osmahneme na oleji cibulku. Omyté žampiony nakrájíme na drobno, osolíme je a opepříme.Přidáme je do hrnce k cibulce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi po 10 minutách přidáme do hrnce 1 kelímek smetany, zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a za stálého míchání necháme malinko zhoustnout, ne moc, stále musí omáčka téct
Takto připravenou omáčku nalijeme na upečené vepřové kostičky v pekáči a necháme ještě 15 minut dopéci v troubě. Hotový pokrm zasypeme strouhaným sýrem
Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem s přílohou - vhodné jsou vařené brambory posypané nakrájenou petrželkou, ale klidně i brambory americké.