Vepřové kotlety v kotlíku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
2 ks cibule
1 ks rajče
1 dl bílé víno
2 ks zelená paprika
500 g hlávkové zelí
4 ks vepřová kotleta
1 špetka hořčičné semínko
podle chuti
majoránka
kmín
saturejka
podle potřeby
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a rajče nakrájíme na kolečka a zelí na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Kotlety postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme pokrájenou cibuli a zaprášíme paprikou. Hned vložíme nakrájené papriky, rajče, zelí, brambory, koření a vše zalijeme vínem. Směs vepřových kotlet v kotlíku se zeleninou dusíme za častého míchání, až brambory a zelenina změknou. K zelenině přidáme opečené kotlety, krátce vše podusíme a podáváme.

  3. Vepřové kotlety v kotlíku podáváme jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!