Vepřové kotlety v kotlíku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 2 ks cibule 1 ks rajče 1 dl bílé víno 2 ks zelená paprika 500 g hlávkové zelí 4 ks vepřová kotleta 1 špetka hořčičné semínko podle chuti majoránka kmín saturejka podle potřeby mletá sladká paprika
Postup Vepřové kotlety v kotlíku recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a rajče nakrájíme na kolečka a zelí na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Kotlety postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme pokrájenou cibuli a zaprášíme paprikou. Hned vložíme nakrájené papriky, rajče, zelí, brambory, koření a vše zalijeme vínem. Směs vepřových kotlet v kotlíku se zeleninou dusíme za častého míchání, až brambory a zelenina změknou. K zelenině přidáme opečené kotlety, krátce vše podusíme a podáváme.
Vepřové kotlety v kotlíku podáváme jako výborný hlavní chod.