Vepřové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce máslo
250 g strouhanka
2 ks cibule
4 lžíce bílé víno
400 g vepřová plec
podle chuti
sůl
1 špetka grilovací koření
1 špetka mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmahneme dozlatova.

  2. Vepřovou plec nebo jiné vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Do masa vmícháme strouhanku, cibuli, víno, vejce, podle chuti koření a nakonec zahustíme strouhankou. Hmotu na krokety důkladně prohněteme a necháme chvilku uležet.

  3. Z těsta tvoříme malé krokety, které smažíme v rozpáleném oleji s máslem.

  4. Smažené vepřové krokety podáváme jako hlavní chod s brambory nebo bramborovou kaší nebo jako chuťovku pro návštěvu. Krokety se dají dělat také na grilu na grilovacím tácku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!