Vepřové kung-pao recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 2 ks feferonka 1 hrst arašídy 0.3 lžičky mletý bílý pepř 4 lžíce sójová omáčka 1 lžička mletý zázvor 400 g vepřová kýta 3 ks barevná paprika
Postup Vepřové kung-pao recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a důkladně v míse promícháme s vajíčkem, zázvorem, solamylem, solí a pepřem. Uložíme do chladničky asi na půl hodiny rozležet.
Papriky i feferonky zbavíme zrníček. Papriku nakrájíme na proužky a feferonky nadrobno nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Když zbělá, přidáme papriky i cibuli. Vše důkladně promícháme a restujeme, dokud papriky nezměknou. Pak do pánve nasypeme arašídy a feferonky. Dochutíme sójovou omáčkou, případně přisolíme a prohřejeme.
Jako přílohu k vepřovému kung-pao doporučuji dušenou rýži.