Vepřové kung-pao recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
2 ks feferonka
1 hrst arašídy
0.3 lžičky mletý bílý pepř
4 lžíce sójová omáčka
1 lžička mletý zázvor
400 g vepřová kýta
3 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a důkladně v míse promícháme s vajíčkem, zázvorem, solamylem, solí a pepřem. Uložíme do chladničky asi na půl hodiny rozležet.

  2. Papriky i feferonky zbavíme zrníček. Papriku nakrájíme na proužky a feferonky nadrobno nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Když zbělá, přidáme papriky i cibuli. Vše důkladně promícháme a restujeme, dokud papriky nezměknou. Pak do pánve nasypeme arašídy a feferonky. Dochutíme sójovou omáčkou, případně přisolíme a prohřejeme.

  4. Jako přílohu k vepřovému kung-pao doporučuji dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!