Vepřové ledvinky marinované recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 dl vývar 5 dl mléko olej olivový 2 špetky zázvor mletý 500 g ledvinky vepřové 200 g žampiony 1 špetka sůl, pepř 2 lžíce sojové omáčky 1 dl červeného vína, nejlépe suchého 1 ks ledový salát 1 lžíce worcester naťová petržel 1 ks paprika (oranžová)
Postup Vepřové ledvinky marinované
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žilek a řádně vypereme ve studené vodě. Potom je vložíme do nádoby se studeným mlékem a necháme odležet, nejlépe přes noc. Budou křehčí
Druhý den si připravíme marinádu: smícháme vývar, víno, worchester, sojovou omáčku a mletý zázvor
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme s trochou soli a pepře
Ledvinky vyjmeme z mléka, osušíme a nakrájíme na větší, ale tenké plátky, krájíme šikmo. Opět propláchneme
Nyní v hrnci přivedeme vodu k varu. Nesolíme. Do ní vložíme ledvinky a jen krátce povaříme. Nejdéle 1 minutu. Pak je ihned zcedíme a necháme odkapat
V kastrole zahřejeme olej na kterém orestujeme žampiony, vmícháme česnek, lehce opepříme a odstavíme z tepla. Nyní vmícháme odkapané ledvinky, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň šest hodin v chladu
Servírujeme na ledovém salátu, zdobíme paprikou a petrželkou. Pokrm lehce zakapeme marinádou. Výborně k tomuto předkrmu chutnají plátky opečené veky nebo bílý toustový chléb.