Vepřové maso s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
pažitka
350 g vepřová plec
1 šálek horká voda
100 ml vývar z kostky
400 g hrášek (čerstvý nebo mražený)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky na něm zprudka orestujeme. Pak je osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Hrášek podusíme zvlášť v troše vývaru. Přidáme ho k měkkému masu a necháme spojit. Pokud chceme, můžeme jídlo zahustit hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.

  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát nebo kompot z ovoce. Zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!