Vepřové maso s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl pažitka 350 g vepřová plec 1 šálek horká voda 100 ml vývar z kostky 400 g hrášek (čerstvý nebo mražený)
Postup Vepřové maso s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky na něm zprudka orestujeme. Pak je osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Hrášek podusíme zvlášť v troše vývaru. Přidáme ho k měkkému masu a necháme spojit. Pokud chceme, můžeme jídlo zahustit hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát nebo kompot z ovoce. Zdobíme pažitkou.