Chutney z manga recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 100 g cukr 2 ks mango 100 ml bílé víno 1/2 - 1 lžičky chilli koření 100 ml balzamikový ocet 2 ks červená cibule 2 lžíce třtinový cukr
Postup Chutney z manga
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaná manga nakrájíme na větší kostky
Mango a cibuli vložíme do hrnce, přisypeme oba cukry a chilli koření, přilijeme balzamikový ocet, víno a vše zvolna přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a za občasného promíchávání velmi zvolna necháme vše brobublávat asi 1 - 1,5 hodiny. Vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak hustý dip rozmixujeme, podle chuti přisolíme a přendáme do sklenice
Chutney z manga výborně chutná ke steakům, smaženým nebo pečeným masovým pokrmům, ale i smaženým sýrům. Chutney z manga příjemně doplní i pečené brambory a hranolky.