Vepřové maso s kyselými okurkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžíce hořčice
30 g hladká mouka
2 dl kyselá smetana
2 ks kyselé okurky
450 g vepřové plecko
40 g vepřové sádlo
podle chuti
sůl
pažitka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potom nakrájíme na silnější nudle. Za stálého míchání opečeme maso na sádle. Osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme. Pro dochucení přidáme hořčici a podusíme.

  2. Maso s cibulí zahustíme nasucho osmahnutou moukou, přidáme kyselé okurky nakrájené na plátky a povaříme. Nakonec přidáme kyselou smetanu a drobně nakrájenou pažitku, krátce prohřejeme.

  3. Vepřové maso s kyselými okurkami podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!