Vepřové maso s kyselými okurkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 lžíce hořčice 30 g hladká mouka 2 dl kyselá smetana 2 ks kyselé okurky 450 g vepřové plecko 40 g vepřové sádlo podle chuti sůl pažitka mletý černý pepř
Postup Vepřové maso s kyselými okurkami recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potom nakrájíme na silnější nudle. Za stálého míchání opečeme maso na sádle. Osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme. Pro dochucení přidáme hořčici a podusíme.
Maso s cibulí zahustíme nasucho osmahnutou moukou, přidáme kyselé okurky nakrájené na plátky a povaříme. Nakonec přidáme kyselou smetanu a drobně nakrájenou pažitku, krátce prohřejeme.
Vepřové maso s kyselými okurkami podáváme s knedlíkem.