Vepřové maso s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml mléko
6 lžic tuk
400 ml voda
1 kg mrkev
3 lžíce hladká mouka
1 kg vepřový ořez
podle chuti
cukr
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý ořez nakrájíme na kousky.

  2. Maso osmahneme na polovině dávky tuku. Osolíme, mírně podlijeme a dusíme. Občas zamícháme a podle potřeby podléváme.

  3. Mrkev si zatím očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev přidáme k masu. Vše dále dusíme. Připravíme si jíšku. Po dušení zahustíme vepřové s mrkví zásmažkou, do které jsme přidali muškátový květ a pepř.

  4. Vše již dusíme doměkka, ochutíme cukrem a před koncem varu přidáme mléko.

  5. Vepřové maso s mrkví podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!