Vepřové maso s pórkovou natí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžička sladká mletá paprika
500 g vepřové maso
5 lžic pórek nať
omáčka
hladká mouka
2 dl smetana ke šlehání
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky či plátky nakrájené maso a opékáme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a necháme chvíli zasmahnout.

  2. Podlijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou nať a dusíme do jejího změknutí. Měkké maso vyjmeme a chceme-li, omáčku zahustíme. Nakonec vmícháme smetanu nebo šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!