Vepřové maso s pórkovou natí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 lžička sladká mletá paprika 500 g vepřové maso 5 lžic pórek nať omáčka hladká mouka 2 dl smetana ke šlehání podle chuti sůl a pepř
Postup Vepřové maso s pórkovou natí recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky či plátky nakrájené maso a opékáme, dokud nepustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a necháme chvíli zasmahnout.
Podlijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou nať a dusíme do jejího změknutí. Měkké maso vyjmeme a chceme-li, omáčku zahustíme. Nakonec vmícháme smetanu nebo šlehačku.