Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 - 6 plátků máslo 8 ks brambory 2 ks cibule voda vegeta grilovací koření mletý kmín 800 g vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso (použila jsem kýtu) omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme a opepříme a uložíme do pekáče. Na maso dále přidáme vegetu, mletý kmín, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Vše podle chuti
Velké cibule oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso
Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme vegetu, mletý kmín, mletou červenou papriku a grilovací koření. Na brambory rozložíme plátky másla. Vše ještě podlijeme vodou
Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou
Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská podáváme teplé s kyselými okurkami nebo zeleninovým salátem.