Vepřové medailonky na šalotce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2-3 lžíce máslo
5 ks šalotka
100 ml bílé víno
4 lístky čerstvá bazalka
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme alespoň 1 hodinu odležet

  2. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a lístky bazalky jemně usekáme

  3. Na oleji odleželé maso opečeme z obou stran dorůžova. Pak vepřové medailonky vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme polovinu másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a přilijeme víno, které necháme zprudka odpařit. Nakonec šalotkovou omáčku zjemníme zbývajícím máslem a dochutíme usekanou bazalkou

  4. Vepřové medailonky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šalotkovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!