Vepřové medailonky na šalotce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2-3 lžíce máslo 5 ks šalotka 100 ml bílé víno 4 lístky čerstvá bazalka 600 g vepřová panenka mletý černý pepř
Postup Vepřové medailonky na šalotce
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme alespoň 1 hodinu odležet
Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a lístky bazalky jemně usekáme
Na oleji odleželé maso opečeme z obou stran dorůžova. Pak vepřové medailonky vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme polovinu másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a přilijeme víno, které necháme zprudka odpařit. Nakonec šalotkovou omáčku zjemníme zbývajícím máslem a dochutíme usekanou bazalkou
Vepřové medailonky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šalotkovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem.