Vepřové medailonky ve slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky strouhanka 2 lžičky hořčice 4 dkg rostlinný tuk 75 dkg vepřová panenka 2 lžičky pikantní kečup 15 dkg anglická slanina (plátky) podle chuti sůl majoránka mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřové medailonky ve slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku zbavíme blan a zbytku tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků.
Připravíme si směs na potření. Smícháme pikantní kečup, strouhanku, pepř, sůl, papriku a majoránku. Směsí potřeme plátky masa vždy po jedné straně. Dva plátky masa spojíme potřenou stranou k sobě. Takto spojené medailonky obalíme anglickou slaninou a spíchneme párátkem.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný tuk a maso zprudka z obou stran opečeme. Teplotu ztlumíme a ještě asi 10 minut opékáme doměkka, občas přeléváme výpekem.
Vepřové medailonky ve slanině podáváme s brambory.