Vepřové měšce s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 20 dkg anglická slanina 250 ml světlé pivo 25 dkg kysané zelí 80 dkg krkovice podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřové měšce s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, nakonec přidáme zelí, promícháme a krátce podusíme. Plátky krkovičky hodně naklepeme, osolíme, opepříme a na maso rozdělíme směs se zelím. Rohy masa zvedneme a svážeme provázkem.
Měšce pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut a během pečení podléváme pivem.
Vepřové měšce s kysaným zelím podáváme s vařenými brambory a zapíjíme samozřejmě pivem.