Vepřové měšce s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
20 dkg anglická slanina
250 ml světlé pivo
25 dkg kysané zelí
80 dkg krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, nakonec přidáme zelí, promícháme a krátce podusíme. Plátky krkovičky hodně naklepeme, osolíme, opepříme a na maso rozdělíme směs se zelím. Rohy masa zvedneme a svážeme provázkem.

  3. Měšce pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut a během pečení podléváme pivem.

  4. Vepřové měšce s kysaným zelím podáváme s vařenými brambory a zapíjíme samozřejmě pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!