Vepřové na vikingský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
1 hrnek smetana
1 ks jablko
5 g pepř
120 dkg vepřová kotleta
1 hrst česnek (hlavička)
10 cl dijonská horčice

Postup přípravy receptu

  1. Poctivé kilo kotlety nebo krkovice posolíme, popepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme do pekáče, zalijeme do třetiny smetanou, přidáme jedno jablko nakrájené i se slupkou a dvě rozebrané palice neoloupaných stroužků česneku.

  2. Vepřové na vikingský způsob přiklopíme a dáme do rozpálené trouby. Po 10 minutách zmírníme a necháme bez obracení a podlévání cca 90 minut.

  3. Propasírujeme šťávu, vepřové naporcujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!