Vepřové na vikingský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g sůl 1 hrnek smetana 1 ks jablko 5 g pepř 120 dkg vepřová kotleta 1 hrst česnek (hlavička) 10 cl dijonská horčice
Postup Vepřové na vikingský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Poctivé kilo kotlety nebo krkovice posolíme, popepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme do pekáče, zalijeme do třetiny smetanou, přidáme jedno jablko nakrájené i se slupkou a dvě rozebrané palice neoloupaných stroužků česneku.
Vepřové na vikingský způsob přiklopíme a dáme do rozpálené trouby. Po 10 minutách zmírníme a necháme bez obracení a podlévání cca 90 minut.
Propasírujeme šťávu, vepřové naporcujeme a podáváme.