Vepřové nudličky v šouletu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
1/2 ks pórek
100 ml bílé víno
1 ks velká cibule
250 ml masový vývar
3 lžíce sójová omáčka
1 lžíce škrobová moučka
4 plátky vepřová kýta
1 lžička worchester
150 g ječné kroupy
200 g žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Hrách a kroupy uvaříme doměkka a necháme okapat. Maso očistíme, naklepeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na proužky

  2. Z masového vývaru, vína, sójové, worchestrové omáčky a škrobové moučky si připravíme zálivku

  3. V hluboké pánvi na oleji orestujeme nudličky masa, přidáme cibuli, pórek a česnek. Mícháme na ohni, dokud zelenina nezkřehne. Potom vše za stálého míchání zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec přidáme uvařené kroupy a hrách. Podle potřeby osolíme

  4. Vepřové nudličky v šouletu podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!