Vepřové nudličky v šouletu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 1/2 ks pórek 100 ml bílé víno 1 ks velká cibule 250 ml masový vývar 3 lžíce sójová omáčka 1 lžíce škrobová moučka 4 plátky vepřová kýta 1 lžička worchester 150 g ječné kroupy 200 g žlutý hrách
Postup Vepřové nudličky v šouletu
Postup přípravy receptu
-
Hrách a kroupy uvaříme doměkka a necháme okapat. Maso očistíme, naklepeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na proužky
Z masového vývaru, vína, sójové, worchestrové omáčky a škrobové moučky si připravíme zálivku
V hluboké pánvi na oleji orestujeme nudličky masa, přidáme cibuli, pórek a česnek. Mícháme na ohni, dokud zelenina nezkřehne. Potom vše za stálého míchání zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec přidáme uvařené kroupy a hrách. Podle potřeby osolíme
Vepřové nudličky v šouletu podáváme se zeleninovými saláty.