Vepřové plátky s jemnou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
3 lžíce máslo
hladká mouka
masový vývar
citronová šťáva
sardelová pasta
6 lístků čerstvý rozmarýn
250 g čerstvý hrášek
4 plátky vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Pak maso slabě potřeme sardelovou pastou a obalíme v hladké mouce. Oloupaný česnek a omyté lístky rozmarýnu rozdrtíme v hmoždíři. Hrášek vyloupeme z lusků

  2. V hluboké pánvi zahřejeme máslo s olejem, na kterém opečeme z obou stran plátky krkovičky. Pak vmícháme rozdrcený česnek s rozmarýnem, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky vložíme vyloupaný hrášek. Vše ještě asi 10 minut podusíme a dochutíme solí a citronovou šťávou

  3. Porce masa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s hráškem. Vepřové plátky s jemnou omáčkou podáváme s dušenou rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!