Vepřové plátky v zelném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
mletý pepř
hladká mouka
polohrubá mouka
olej na smažení
1 dl světlé pivo
8 plátků vepřová panenka nebo kýta
3 lžíce kyselého zelí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.

  3. Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.

  4. Podáváme například s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!