Vepřové plátky v zelném těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce mletý pepř hladká mouka polohrubá mouka olej na smažení 1 dl světlé pivo 8 plátků vepřová panenka nebo kýta 3 lžíce kyselého zelí
Postup Vepřové plátky v zelném těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa opatrně naklepeme. Můžeme to udělat jen pěstí, nebo paličkou přes utěrku. Maso osolíme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce.
Připravíme těstíčko ve kterém budeme maso obalovat. Kysané zelí nakrájíme najemno a smícháme s pivem, polohrubou a hladkou moukou a přidáme ještě vajíčko a sůl. Těstíčko by mělo být hustší, aby na masu drželo.
Maso obalíme v těstíčku. Obalené plátky smažíme v rozpáleném oleji při 170°C asi 7 minut dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší.