Vepřové řízečky s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl 2 ks vejce strouhanka 1 hrst petrželka 1 lžička saturejka mletý pepř hladká mouka 600 g vepřový řízek 1 lžíce sušená citronová kůra
Postup Vepřové řízečky s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na malé medailonky, osolíme a naklepeme. Omytou a osušenou petrželku a saturejku usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a se solí a pepřem rozšleháme s vejcem. Jemnou strouhanku promícháme s usekanými bylinkami a strouhanou sušenou citronovou kůrou
Malé řízečky obalíme v hladké mouce, smočíme v ochucených vejcích a obalíme v bylinkové strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova
Vepřové řízečky s česnekem a bylinkami podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.