Vepřové řízky po Těšínsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce sýr
2 lžičky hladká mouka
60 g tuk na smažení
mletý černý pepř
1 ks sterilovaná zelenina
4 ks vepřové medailonky

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Sýr nastrouháme.

  2. Vejce rozmícháme se sýrem a medailonky v těstíčku obalíme. Vepřové řízky smažíme v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.

  3. Vepřové řízky rozdělíme na talíře a na každý dáme lžíci míchané zeleniny. Vepřové řízky po Těšínsku podáváme s rýží. Podle chuti můžeme řízky sypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!