Vepřové řízky v kuskusovém obalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 snítek tymián
180 ml zeleninový vývar
2 plátky vepřový řízek
100 g předvařený kuskus
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus vložíme do mísy s najemno nasekaným tymiánem a zalijeme vařicím zeleninovým bujonem. Necháme asi na 5 minut přikryté, dokud kuskus nenabobtná. Kuskus dobře promícháme, abychom oddělili zrníčka.

  2. V misce rozkvedláme vejce s čerstvě mletým pepřem a do jiné mísy vsypeme kuskus. Zrnka musí být oddělená, nesmí být slepená. Naklepané osolené maso obalíme ve vejci a poté v kuskusu. Obalujeme nejlépe rukama a prsty dobře přitlačujeme, ať kuskus dobře drží.

  3. Obalené maso smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Osmažené maso ukládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.

  4. Vepřové řízky v kuskusovém obalu podáváme teplé jako hlavní chod. Nejlépe se salátem a bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!