Vepřové řízky v kuskusovém obalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 5 snítek tymián 180 ml zeleninový vývar 2 plátky vepřový řízek 100 g předvařený kuskus podle chuti sůl čerstvě mletý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové řízky v kuskusovém obalu recept
Postup přípravy receptu
-
Kuskus vložíme do mísy s najemno nasekaným tymiánem a zalijeme vařicím zeleninovým bujonem. Necháme asi na 5 minut přikryté, dokud kuskus nenabobtná. Kuskus dobře promícháme, abychom oddělili zrníčka.
V misce rozkvedláme vejce s čerstvě mletým pepřem a do jiné mísy vsypeme kuskus. Zrnka musí být oddělená, nesmí být slepená. Naklepané osolené maso obalíme ve vejci a poté v kuskusu. Obalujeme nejlépe rukama a prsty dobře přitlačujeme, ať kuskus dobře drží.
Obalené maso smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Osmažené maso ukládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Vepřové řízky v kuskusovém obalu podáváme teplé jako hlavní chod. Nejlépe se salátem a bramborovou přílohou.