Vepřové řízky ve sněhu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g olej
4 ks vejce
100 g strouhanka
50 cl mléko
100 g hladká mouka
4 plátky vepřový řízek
podle chuti
sůl
česneková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a zlehka je potřeme česnekovou pastou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s trochou mléka, z bílků ušleháme pevný sníh.

  2. Do pánve si dáme rozehřát olej. Vepřové řízky obalíme v mouce, žloutcích, strouhance a nakonec v bílcích. Ihned je vkládáme do horkého oleje a zvolna je restujeme.

  3. Vepřové řízky ve sněhu podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!