Vepřové s mrkví a koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
4 ks mrkev
1 list bobkový list
10 kuliček nové koření
mletý bílý pepř
1 kostka zeleninový bujón
750 g vepřové plecko
2 lžičky sekaný kopr
podle potřeby
olej
voda
hladká mouka
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a nasekáme na půlkolečka. Vodu svaříme s kostkou bujónu.

  2. Do hrnce dáme olej, který necháme zahřát, přidáme nakrájenou cibuli, kterou lehce podusíme. Přidáme vepřové maso, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření. Necháme dusit do poloměkka, až teď přidáme mrkev. Když je vše měkké, přidáme asi 0,7l vody a ve chvíli, kdy se začne šťáva vařit, zahustíme hladkou moukou a zalijeme smetanou. Nakonec přidáme kopr.

  3. Vepřové s mrkví a koprem podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory s kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!