Vepřové se zelím a bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 lžíce majoránka majoránka kmín 2 - 3 špetky kmín 1/2 kostky bujón 2 lžíce olivový olej 1 lžíce olivový olej 1 ks velká cibule voda na podlití 500 g vepřová plec nebo kotleta 1 balíček kysané zelí čerstvě mletý pepř 1 - 2 lžičky česneková pasta 4 - 5 ks střední brambory
Postup Vepřové se zelím a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu
Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku
Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo
Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.