Vepřové špízy s mandlovou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks cuketa
2 ks červená cibule
600 g vepřové maso
150 g anglická slanina (plátky)
podle potřeby
olej
omáčka
0.5 lžičky sůl
100 ml vývar
1 lžíce máslo
2-3 lžičky solamyl
mletý bílý pepř
1-2 lžičky sójová omáčka
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
3 balíčky rýže
100 g mandle
100 g vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Maso (panenku, kýtu) nakrájíme na stejně velké kostky. Mladé cukety i se slupkou nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrojíme a rozebereme. Plátky slaniny překrojíme a složíme na velikost kousků masa.

  2. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napichujeme maso, cuketu, cibuli i slaninu. Rozehřejeme vyšší množství oleje a špízy ze všech stran opékáme asi 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Smetanu smícháme se solamylem a vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru. Přidáme máslo, osolíme i opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a prohřejeme.

  4. Rýži uvaříme podle návodu. Šunku nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno (nemeleme). Rýži, okapanou, pokud jsme vařili sáčkovou, smícháme se šunkou i mandlemi a necháme v teple 10 minut rozležet.

  5. Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme je smetanovou omáčkou. Servírujeme s kopečky mandlové rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!