Vepřové v listovém těstě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazek petrželka 1 ks cibule mouka 1 svazek pažitka 2 ks mrkev 1 balíček listové těsto 100 ml smetana ke šlehání 400 g vepřové maso podle chuti sůl pepř hrubá sůl na potření 1 ks vejce podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové v listovém těstě recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibulku s mrkví. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme pokrájené maso a osmahneme. Měkké maso zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Ještě chvilku podusíme.
Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválíme listové těsto. Rozdělíme ho na poloviny. Jednou z nich vyložíme zapékací mísu, kterou předem vymažeme a lehce vysypeme moukou.
Do těstem vyložené misky přendáme masovou směs, okraje těsta přehneme dovnitř a druhou částí těsta vše zakryjeme. Vršek koláče potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Vepřové v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení vyndáme a po 10 minutách podáváme.
Vepřové v listovém těstě podáváme jen tak nebo s přílohou podle chuti.