Vepřové v rajském chilli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
300 ml voda
200 ml voda
1 ks velká cibule
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce chilli koření
600 g vepřové maso
6 lžic jemný kečup

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky

  2. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso, poprášíme ho solí, posypeme chilli kořením (čerstvé z chilli mlýnku) a opečeme ho za občasného promíchání dohněda. Přilijeme vodu, přidáme kečup a za občasného míchání maso dusíme doměkka (asi 75 minut). Podle potřeby přiléváme teplou vodu, aby maso bylo stále ponořené

  3. Měkké vepřové maso podle potřeby dochutíme solí i chilli kořením (druhá lžíce). Ve vodě rozkvedláme vrchovatou lžíci hladké mouky a kašičku za stálého míchání nalijeme do vroucí omáčky. Za občasného míchání vepřové v rajském chilli ještě 10 minut provaříme

  4. Hotové vepřové v rajském chilli podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!