Vepřové výpečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
7 ks jalovčinky
3 ks bobkový list
200 ml bílé víno
1 kg vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme, zalijeme vínem a vepřové maso vložíme do vyšší porcelánové misky. Marinujeme.

  2. Potom maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran. Jakmile maso začne pouštět šťávu, snížíme teplotu na minimum.

  3. Opečené měkké maso vyjmeme a výpek zalijeme vínem, ve kterém jsme maso marinovali. Tekutinu necháme odpařit zhruba na polovinu.

  4. Vepřové výpečky podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!