Vepřové závitky se sosem z kysaného zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg vepřová kýta
50 g vepřové sádlo
300 g kysané zelí
100 g moravské uzené
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
horčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Z jedné strany potřeme plátky masa plnotučnou hořčicí, na ni položíme plátky moravského uzeného a posypeme kysaným zelím. Plátky svineme a zajistíme párátky. Nakrájenou cibuli osmahneme na pánvi na sádle. Až cibule zesklovatí, přidáme závitky a zprudka je ze všech stran osmahneme.

  3. Na pekáč rozprostřeme kysané zelí, které se nevešlo do závitků, na něj položíme osmahnuté závitky a zalijeme směsí cibule a sádla z pánve. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme 90 minut a občas podlijeme vodou.

  4. Vepřové závitky se sosem z kysaného zelí podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!