Vepřový guláš na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce sádlo
700 g vepřová plec
4 plátky tmavý chléb
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
5 dl pivo
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a maso očistíme. Cibuli nasekáme, maso nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a zprudka ho ze všech stran osmahneme. Podlijeme ho naběračkou piva a necháme vysmahnout. Pak maso osolíme, okořeníme paprikou, pepřem a majoránkou. Přidáme rozetřený česnek, znovu podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr šťávu zahustíme rozdrobeným tmavým chlebem a ještě krátce povaříme.

  3. Vepřový guláš na pivu podáváme s knedlíky nebo s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!