Vepřový guláš na rozmarýnu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžíce olej 3 lžíce máslo 100 g cibule 2 snítky rozmarýn 100 ml bílé víno 600 g vepřová plec podle potřeby sůl mletý černý pepř podle chuti sušený rozmarýn
Postup Vepřový guláš na rozmarýnu recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Ty osolíme, opepříme a necháme uležet. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.
V kastrolu rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vsypeme česnek a ještě si 2 minuty restujeme. Pak přidáme maso a za stálého míchání jej důkladně orestujeme. Vepřové kostky podlijeme vínem, trochu vroucí vodou, přidáme snítky rozmarýnu a špetku sušeného rozmarýnu. Přidáme kečup a společně dusíme, až maso změkne. Pak snítky rozmarýnu vyjmeme.
Vepřový guláš na rozmarýnu podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.