Vepřový jazyk na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 1 hrst cibule 1 l voda 1 špetka pepř 1 hrst hladká mouka 2 ks vepřový jazyk 1 l vývar z kostky 2 lžíce utřený česnek
Postup Vepřový jazyk na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové jazyky opláchneme a vložíme do osolené vody. Přidáme cibuli a 1 stroužek česneku a jazyky uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Měkké jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a ihned je sloupneme.
Vychladlé vepřové jazyky nakrájíme podélně na plátky, osolíme je, poprášíme pepřem, hladkou moukou a potřeme utřeným česnekem.
V pánvi rozehřejeme máslo a plátky jazyka po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.
Vepřový jazyk na česneku podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší.